logo CreativeHubs
English Nederlands

projecten

connects people & new media

 • Holography with smartphone, glass and animated Blender 3D file
 • Demo Box CreativeHubs:


	2 RaspberryPi computers. Deze zijn verbonden met elkaar en met WIFI, waardoor de werking van een netwerk uitgelegd wordt.
	Stroomvoorziening op basis van zonneenergie, accu en batterijen. Ook is er nog een module waarop het verlagen, gelijkrichten en stabiliseren van wisselspanning kan worden getoont
	Twee servo-motoren die via het netwerk kunnen worden bestuurd via de RaspberryPi. Hiermee zie je hoe een eenvoudige robot werkt.
	Touchscreen in samenwerking met Virtual Network Computing. Hoe je een computer op afstand kunt besturen.
	Virtual Reality bril (webGL, webbased) met geluid en/of andere zintuigen. De Virtuele wereld is gemaakt met ThreeJS en 360 graden Foto's.
	LeapMotionController waarmee een virtuele wereld kan worden bestuurd door handgebaren.
	Augmented Reailty met QR of Layar
	Geluid/muziek programmeren of maken via Touch en mengen via een mengpaneel.
	3D Video Mapping op objecten. Dit wordt uigelegd via software op een laptop. De RaspberryPi kan deze complexe berekeningen nog niet aan. 
	Webtechnieken via Apache en Rails. Responsive webdesign met HTML en CSS + WordPress. Hiermee kun je zelf websites op het netwerk uitzenden via een IP-adres.
	Camera op de RaspberryPi die via een webpagina kan worden weergegeven
	Hologram voor smartphone/tablet gemaakt met Blender 3D
	Mini smartbeamer
	2 Breadboards voor het maken van eenvoudige schakelingen met lampjes, geluidjes en motortjes.
	externe 3D printer (Ultimaker Pro) die op de RaspberryPi kan worden aangesloten en via het netwerk kan worden bediend.
 • @work by Gemeente Utrecht
 • CreativeHub 3D printing
 • Voor een tiental studenten van de Hogeschool Utrecht heeft CreativeHubs bij de Gemeente Utrecht een korte presentatie van diverse Internet of Things media getoont ter inspiratie voor hun opdracht. De opdracht voor de studenten is het bedenken en visualiseren van een zogenaamd BuildingBlock, waarmee uitdagingen en oplossingen in en voor de gemeente Utrecht worden gevisualiseerd. Deze BuildingBlocks zijn een schets voor verdere uitwerking naar praktische toepassingen binnen de gemeente.
 
 • BuildingBlock Health OpenConcept
 • WebVR-view: game concept with RaspberryPi and GPIO motors
 • RaspberryPi with motor driven webVR
 • PiCamera view: game concept with RaspberryPi and GPIO motors
 • 3D Educational Hub Concept: cardboard and pensil
 • 3D Educational Hub Concept: sketch
 • Raspberry Pi: € 35,- mini computer
 • Holiday@Home VR installatie succesvol op Duurzame Week Utrecht
Interesse? Plan een kop koffie!

WebSummit 2018 Lissabon

SHARE:

Social Robots

Talen leren, Informatieve gesprekken voeren en diverse karakters spelen. De robot die de mens immiteert, maar ook leert van de interactie met de mens en slimmer wordt. Deze robots worden wellicht de nieuwe collega's van docenten die systemische vakken geven, zoals taal en rekenen. Het huidige onderwijstekort in deze vakken kan met zo'n robot worden verminderd. Hoe het lerende individu hierop zal reageren en hoe effectief de lessen zullen zijn, zal dan blijken....

The Next Web | Tim Burners Lee

In 2019 bereiken we het punt dat 50% van de wereldbevolking is aangesloten op internet. De bedenker van het internet, Tim Burners Lee, is bezig met een nieuw internet dat veiliger is en waarbij de gebruiker eigenaar blijft van de data. Het heet The Next Web.

Slimme apparaten

Een scherm dat jouw gezicht scant, berekent hoe moe je bent en vervolgens daarop de sterkte van je koffie bepaalt. Een gimmik van de wijze waarop je data koppelt aan apparaten en functionaliteit toevoegt. Dit valt onder het zogenaamde Internet of Things, koppelen van apparaten aan online toepassingen en data.

Onderwijs

Een enorm aanbod aan diverse educatieve toepassingen laat zien dat, buiten de reguliere scholen om, de educatieve markt een grote aantrekkingskracht heeft op ondernemers en investeerders