logo CreativeHubs
English Nederlands

CreativeHubs

connects people & new media

Interesse? Plan een kop koffie!


 • Actueel


  Workshop Creative Tech Prototyping (10 pers.)


  Pro Lezing Grafisch Lyceum Utrecht: SmartCity


 • CreativeHubsHack


  CreativeHubs denkt samen met u na over het verbeteren van sociale- technische- en duurzaamheid vraagstukken. Heeft u een vraag over creatieve technologie en media? Staat u voor een uitdaging waarbij CreativeHubs een oplossing kan bieden? Stel uw vraag:

  More & React...
 • The Flow


  Daar sta ik dan met mijn dochter. Bij de lego-hoek in een XL-speelgoedwinkel. Ze mag een doos lego uitkiezen. Als kind heb ik daar zelf wel eens een paar uur over mogen doen, dus ik heb deze middag tijdens de eerste zomervakantie-dag vrij gepland...

  More & React...

  CreativeHubs hackt op vriendelijke wijze in onderwijs, organisaties en startups om mensen aan te sluiten op nieuwe visies in de creatieve technologie.

  • ideeën
  • delen
  • kennis
  • ontwikkeling
  • ervaring

  TAGs: Internet of Things | Virtual Reality | Augmented Reality | Interaction | Do It Yourself | Graphic Design | WebDevelopment | 3D Printing | Video Mapping | Solar Power | Robots | Sustainability


  Wat CreativeHubs inspireert...

  Wat CreativeHubs zegt...

   

  Download nu:
  Het DIY Tech-Workshop magazine en leer over de eerste bit aan geheugen tot de leukste tutorials met een Arduino, RaspberryPi en Internet of Things/Sensors!

  Overige gratis Workshops:

  Workshop: Make some Music

  Workshop: Connect a Thing


  Het Engelse woord 'hub' betekent 'naaf'. Men kan hierbij denken aan de naaf in een fietswiel, het middelpunt van de spaken. In een netwerk is een hub het middelpunt van de aangesloten elementen.

  CreativeHubs heeft als doel om als 'hub' ideeen, kennis en beleving van creatieve technologie te verspreiden en te delen binnen organisaties. Door bewustwording en interactie ontstaan er nieuwe ideeen en vernieuwt de aanpak van vragen of dilemma's in een school, organisatie of startup.


  SHARE:

  WebSummit 2018 Lissabon

  70.000 ondernemers en startups pitchen en presenteren de nieuwste innovaties op technologisch gebied op de WebSummit in Lissabon....

  Dutch Hacking Health 2018

  Vanuit een faciliterende rol heeft CreativeHubs het ontwikkelen van prototypes en pitch-presentaties begeleid op de Dutch Hacking Health, 20 - 22 april 2018. Prachtige ideeen zijn er ontwikkeld! Van een zeer gewenste electronische oogdruppelaar voor mensen met physieke beperkingen, een synchrone tekst-spraak reader voor mensen met Alzheimer tot innovatieve oplossingen die bijdragen aan een betere communicatie tussen artsen en patienten!

  Drone Hub

  Korte workshop met drones. Welke uitdagingen staan ons te wachten als het gaat om transport/vervoer? Hoe kunnen drones daar een rol in spelen? Met welke oplossingen kom jij?

  Bekijk presentatie

  Creative Tech Present

  Het Grafisch Lyceum Utrecht vroeg mij om na te denken over een creatief technisch relatiegeschenk. Tekenen, drukken, boekbinden, stroom en lampjes komen hierin samen. Ik heb er een ontwikkeld voor € 6,50

  Creative Tech Lab Workshop


  CreativeHubs geeft workshop met een mobiel lab voor 10 personen:
  Voor scholen, labs en hackatons, bedrijven/teams.

  € 25,- p/p per dagdeel van 4 uur (excl. btw en reiskosten)

  Become a maker! Learn about new tech, robotics, soldering, basic programming! Workshops for kids and adults Love to here you!

  Neem contact op voor een Workshop

  Interactive Projection

  Naar aanleiding van de vraag van een gymleraar om kinderen via een game op de muur meer en leuker te laten bewegen, bouwt CreativeHubs aan een interactieve projectie. Met deze xylofoon-projectie als basis, ontwikkelen we nu een interactieve projectie waarbij leerlingen met ballen op een muurprojectie gooien en zo punten verdienen. Er zijn diverse spelvarianten te spelen.

  Met een goede beamer en een eenvoudige webcam kan dit spel worden gespeeld. Daarnaast is het ook webbased en opensource, waardoor iedereen dit zelf ook kan opzetten. Kijk op muurprojectie.nl of tafelprojectie.nl

  speel interactieve projectie

  LoRa Tennis Scoreboard

  Voor Tennisclub Woerden bouwde CreactiveHubs, samen met andere specialisten een LoRa scoreboard, waardoor ouders de match van hun kinderen via internet kunnen volgen.

  Smart Elevator Pitch Hub

  Smart Film inzetten voor een interactieve lift die wordt bestuurd door een bewegingsensor.  Door op de Smart Film te projecteren ontstaan er interessante visuele effecten....

  Projection Mapping Hub

  Op aanvraag van de  PermanentBeta Community in Utrecht heb ik een presentatie gegeven over Video Projection Mapping.

  Wat is projection mapping? Waarvoor wordt het gebruikt? Hoe werkt het en hoe kun je zelf starten met mappen? Aan de hand van een voorbeeld-opstelling laat ik zien hoe je zelf kunt gaan projection-mappen...

  Bekijk Presentatie

  Eduhack Open Educationdata

  Op welke creatieve manier kunnen alle gegevens die beschikbaar zijn over ons onderwijs gepresenteerd worden zodat ouders, leerlingen, leraren en schoolleiding daar effectief gebruik van kunnen maken, hier inzicht in kunnen krijgen en de kwaliteit van het onderwijs nog beter kan worden? Je hebt 24 uur de tijd om met je team een creative oplossing te bedenken.

  Augmusic Instrument

  First pilot of my 'Augmusic' Instrument. Based on 24 QR-codes with 24 different tones plus one basedrum. Final goal is to view with a lot of laptops/phones and make music together by moving in front of the QR's...

  BuildingBlocksHub

  Voor een tiental studenten van de Hogeschool Utrecht heeft CreativeHubs bij de Gemeente Utrecht een korte presentatie van diverse Internet of Things media getoont ter inspiratie voor hun opdracht.

  HealthHub

  Met een enthousiaste groep ondernemers heeft CreativeHubs gebrainstormt over Gezond leven en bewegen: Slimmer Gezond!

  Hoe krijg je mensen op een inventieve manier aan het bewegen?
  Hoe laat je mensen kiezen voor gezonder eten?
  Welke partijen heb je daarbij nodig?
  Hoe zorg je dat dit meer wordt dan een eenmalige inventie?

  Kingsday Holo Block

  Holo KingsdayBlock @ POPUP Campus Party by CreativeHubs.
  Holografische Telefoon Projectie

  CampusPartyNL 2016

  CreativeHubs was participator at the CampusParty EduHackaton and worked in the Avans Highschool team. We thought about a learning-monitoring-system in combination with an opensource and personalized e-portfolio.

  EduhackHub Summa PT-school

  In samenwerking met de Eduhackatons van Nick van Breda heeft CreativeHubs een inspiratie sessie gedaan met docenten van de Summa Proces Technologie school in Eindhoven. Het doel was onderwijsvernieuwing.

  Tech Tuesday Permanent Beta

  Maandelijk organiseert het Deelplatform PermanentBeta een Tech-avond waarin diverse nieuwe technologieen worden gedeeld en gepresenteerd. Denk aan Biohacking, Blockchain, Foodprinting, Zelfrijdende autos en robotica...

  CreativeHubs deelt hier graag kennis en ideeen!

  @work by Gemeente Utrecht
Raspberry Pi: € 35,- mini computer
Voor een tiental studenten van de Hogeschool Utrecht heeft CreativeHubs bij de Gemeente Utrecht een korte presentatie van diverse Internet of Things media getoont ter inspiratie voor hun opdracht. De opdracht voor de studenten is het bedenken en visualiseren van een zogenaamd BuildingBlock, waarmee uitdagingen en oplossingen in en voor de gemeente Utrecht worden gevisualiseerd. Deze BuildingBlocks zijn een schets voor verdere uitwerking naar praktische toepassingen binnen de gemeente.
 
WebVR-view: game concept with RaspberryPi and GPIO motors
RaspberryPi with motor driven webVR
Holography with smartphone, glass and animated Blender 3D file
Brainstorm about Healthy City
BuildingBlock Health OpenConcept
PiCamera view: game concept with RaspberryPi and GPIO motors
Demo Box CreativeHubs:


	2 RaspberryPi computers. Deze zijn verbonden met elkaar en met WIFI, waardoor de werking van een netwerk uitgelegd wordt.
	Stroomvoorziening op basis van zonneenergie, accu en batterijen. Ook is er nog een module waarop het verlagen, gelijkrichten en stabiliseren van wisselspanning kan worden getoont
	Twee servo-motoren die via het netwerk kunnen worden bestuurd via de RaspberryPi. Hiermee zie je hoe een eenvoudige robot werkt.
	Touchscreen in samenwerking met Virtual Network Computing. Hoe je een computer op afstand kunt besturen.
	Virtual Reality bril (webGL, webbased) met geluid en/of andere zintuigen. De Virtuele wereld is gemaakt met ThreeJS en 360 graden Foto's.
	LeapMotionController waarmee een virtuele wereld kan worden bestuurd door handgebaren.
	Augmented Reailty met QR of Layar
	Geluid/muziek programmeren of maken via Touch en mengen via een mengpaneel.
	3D Video Mapping op objecten. Dit wordt uigelegd via software op een laptop. De RaspberryPi kan deze complexe berekeningen nog niet aan. 
	Webtechnieken via Apache en Rails. Responsive webdesign met HTML en CSS + WordPress. Hiermee kun je zelf websites op het netwerk uitzenden via een IP-adres.
	Camera op de RaspberryPi die via een webpagina kan worden weergegeven
	Hologram voor smartphone/tablet gemaakt met Blender 3D
	Mini smartbeamer
	2 Breadboards voor het maken van eenvoudige schakelingen met lampjes, geluidjes en motortjes.
	externe 3D printer (Ultimaker Pro) die op de RaspberryPi kan worden aangesloten en via het netwerk kan worden bediend.

CreativeHub 3D printing
3D Educational Hub Concept: cardboard and pensil
3D Educational Hub Concept: sketch